El Mercader de l'Eixample


Sólo escribo sobre los sitios que verdaderamente me gustan, aquellos a los que vuelvo, por lo que mis posts están algo espaciados en el tiempo.
El Mercader cumple esos requisitos.
I only write about places I really like, those that I go back. That's why my posts are not very often.
El Mercader fulfills those requirements.

Para empezar, su enclave, en los bajos de una preciosa casa del Pasaje Mercader, es privilegiada. No menos que la terraza creada en la entrada y la escalinata, naturalmente decorada con plantas, por la que accedes al local.

To start with, its ubication, at the ground floor of a beautiful house in Pasaje Mercader, is some kind of privilege. As well as the terrace you find in the entrance, and the stairway, naturally decorated with plants, through you go into the store.

Y una vez dentro, ya lo que importa, la comida. Con una carta breve pero suficiente, puedes ir picoteando distintos platos, de elaboración y calidad estupendas.
Once in the restaurant, it is time for the important thing, the food. A brief but enough menu, perfect for picking up different dishes, well cooked and good quality.

Ostras.
Oysters.

Trinxat con huevo frito y trufa.
It is some difficult to translate this dish, it is a base of cabbage and potato, fried egg and truffle.

Ensaladas.
Salads.

Su famoso canelón de carne.
Its famous meat cannelloni.

Y también la coca de verduras, de la que olvidé sacar foto.
And also a vegetable cake, although I forgot to take the picture.
Merece la pena guardar un espacio para los postres, absolutamente deliciosos. Tarta de limón con merengue, chucho de Girona con chocolate caliente, brazo de gitano de trufa, entre otros.
It is worthy to wait for the desserts, absolutely delicious. Meringue lemon cake and some other typical local desserts (as a pastry filled with cream, called "chucho", from Girona, covered with hot chocolate, or another one filled with a chocolate mousse).


Perfecto equilibrio calidad/precio.
Perfect balance quality/Price.

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